Metropolis Seguridad
Per una veritable inserció

Acte de lliurament del certificat del Programa d’Acords voluntaris per a la reducció de CO2

Metropolis Grupo ha rebut el certificat de l’adhesió al Programa d’Acords voluntaris per a la reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle (GEH) que reconeix el nostre compromís amb la sostenibilitat mediambiental.

A l’acte de lliurament celebrat al Palau de la Generalitat va acudir Josep Roset, Conseller Delegat de Metropolis Grupo, qui va rebre el certificat de la mà de Josep Rull, Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

Josep Roset en el acto de entrega de los certificados de adhesión en el Programa de Acuerdos voluntarios para la reducción de CO2 | Metropolis CET

Els Acords voluntaris són un segell de qualitat que poden obtenir empreses, organitzacions i institucions de Catalunya que acreditin un compromís ferm per a la reducció d’aquests gasos, responsables del canvi climàtic. A través d’aquest programa, els organismes es comprometen voluntàriament a elaborar cada any un inventari d’emissions i a plantejar i implantar mesures per reduir-les.

Josep Rull va agrair el compromís de totes les empreses assistents i va subratllar que el Departament sent “orgull col·lectiu” per la seva tasca.

El programa va néixer a mitjans de 2010 amb l’objectiu de que les organitzacions disposessin d’un marc on poder mostrar el seu compromís amb la reducció d’emissions de GEH. En cinc anys s’han adherit 153, la majoria de les quals han optat per accions encaminades a la reducció del consum energètic, amb la disminució de costos associada.

El Programa d’Acords voluntaris, promogut per l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic, va dirigit a qualsevol organització amb capacitat de reduir les emissions de GEH. Per les empres que s’adhereixen, com en el cas de Metropolis Grupo, suposa un clar posicionament estratègic de futur en termes ambientals i de canvi climàtic, aconseguint:

  • Reduir la dependència dels recursos fòssils i, per tant, la vulnerabilitat per l’increment del seu preu.
  • Aconseguir un estalvi econòmic.
  • Aportar un valor addicional als serveis, productes o projectes al funcionament de l’organització.
  • Millorar la gestió ambiental implicant proveïdors i clients en les accions de reducció d’emissions.

Certificado de la adhesión al Programa de acuerdos voluntarios para la reducción de las emisiones de gases de efecto invernadero (GEI) | Metropolis CET

Des de Metropolis Grupo hem fet una aposta per dur a terme totes aquelles iniciatives que redueixin l’impacte de la nostra activitat sobre el medi ambient.

Amb la incorporació de vehicles híbrids i elèctrics en la nostra flota la taxa d’emissions de CO2 s’ha vist notablement reduïda.

També hem volgut incloure nous sistemes de mobilitat eficients entre el personal de servei apostat per segways i motos elèctriques que permeten un desplaçament més acurat amb l’entorn.

Rebre el certificat del Programa d’Acords voluntaris per a la reducció de GEH reafirma el nostre compromís amb una gestió corporativa ètica i sostenible, i ens impulsa a seguir trobant noves vies per a la protecció del medi ambient des de la nostra organització.