Metropolis Seguridad
Per una veritable inserció

Assemblea anual de l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva

Fa uns dies es va celebrar l’Assemblea anual de l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva, del qual Metropolis CET està adherit, per fer balanç de l’activitat impulsada durant el 2016 i debatre i aprovar el full de ruta pel 2017-2018.

L’acte va comptar amb la benvinguda i presentació de l’Estratègia d’inclusió social i de reducció de les desigualtats de la ciutat per part de Laia Ortiz, Tinent d’Alcalde de Drets Socials i Presidenta de l’Acord Ciutadà, i d’Oriol Illa, President de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya.

Posteriorment, es van organitzar 4 grups de treball per parlar sobre els principals temes, objectius i accions de l’Estratègia i avançar en la construcció dels objectius de la ciutat per als propers 10 anys. L’equip de Metropolis CET va participar en la taula que debatia sobre Treballar des de la ciutat: ocupació de qualitat i inclusiva.

Finalment Josep Villareal, Director d’Estratègia i Innovació Social de l’Àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona, va exposar el balanç del 2016 i va presentar les propostes de futur de 2017-2018.Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva

L’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva és un espai compartit entre el govern de la ciutat i la societat civil que promou:

  • Xarxes d’acció entre l’Ajuntament de Barcelona i els diferents membres per treballar conjuntament en un mateix àmbit amb l’objectiu d’aconseguir millores en els respectius camps d’acció.
  • Activitats i projectes singulars: Àgora Ciutadana de la Barcelona Social, taules de deliberació, declaracions públiques, projectes de col·laboració…
  • Espais col·laboratius en diferents territoris i en diferents àmbits amb l’objectiu de la inclusió.
  • Implicació de la ciutadania activa i compromesa en les organitzacions ciutadanes que treballen per a la inclusió.

L’Acord ja suma més de 600 membres entre organitzacions, entitats, col·legis professionals, universitats, empreses i institucions de Barcelona amb un objectiu en comú: construir una ciutat més inclusiva i amb major qualitat de vida per a tots els ciutadans.