Metropolis Seguridad
Per una veritable inserció

La Fura dels Baus obre el Festival TNT amb artistes discapacitats

 

La Fura dels Baus inaugura la desena edició del Festival TNT de Terrassa, el dia 27 de setembre, comptant amb 37 espectacles creats per 35 companyies, que treballaran en 9 espais teatrals, 9 convencionals i 5 que concorreran en carrers i places, oferint un total de 16 estrenes.

 

Metropolis Cet la fura dels baus

Escena de “Dreams”, l’espectacle que obrirà el festival TNT de Terrassa

 

Segons les declaracions de Pep Pla, director del festival, han volgut apostar per gent que compta amb un únic espectacle com a experiència, i que han estat artistes anònims fins ara (fet que possiblement canvia a partir d’aquest Festival com ja va passar amb Israel Galván o l’Agrupació del Sr. Serrano), sobretot tenint en compte que Pla ha demanat expressament que es recordin els noms d’ Oriol Morales, Vero Navas, Alejandro Curiel, Nico Jüngen, Olga Blanco, Vértebro, Laura Clos, Carles Castaño o Núria Vila, ja que creu que tenen futur dins el món de les arts escèniques.

Pla ha reconegut que feia temps que buscaven la col·laboració de La Fura, i que oferiran un espectacle obert al públic en el que la Fundació PRODIS tindrà un pes importantíssim.

 

Metropolis Cet la fura dels baus

 

Metropolis CET serà un dels assistents assegurats a l’espectacle aeri “Dreams” que obrirà el Festival, en el qual la companyia busca la cohesió i el treball en equip entre persones amb necessitats especials i els seus terapeutes, a través d’un número aeri interpretat per discapacitats coordinant coreografies a 40 metres d’alçada, i formant l’element escenogràfic protagonista “La Red Humana”.

El 30 de setembre serà el dia del TNT Kids, amb obres per a tota la família, com “De peluix”, “Lost Dog”, “Terra de Gegants” o “La gran tempesta”.

Com en passades edicions, el Grup de Recerca d’Universos Artístics G.R.U.A. estarà al capdavant de la “Caravana de tràilers” on s’oferiran 3 moments de peces en procés de creació, i el públic escollirà la que es programarà al 2018.

 

Metropolis Cet la fura dels baus Pep Pla

Pep Pla, Jordi Ballart i els membres de G.R.U.A. a la presentació de la programació del festival.

 

La dimensió internacional que ha agafat el festival TNT de Terrassa, és reconeguda per l’alcalde de la ciutat Jordi Ballart, qui aprofita per declarar que el festival en la seva desena edició es troba “en plenitud de forma i totalment consolidat”.

Metropolis CET esperem trobar-vos a tots allà gaudint de l’espectacle, que s’allargarà 1 dia més del que ens tenien acostumats i la cloenda serà el dia 1 d’octubre.