Metropolis Seguridad
Per una veritable inserció

La Ministra de Sanitat inaugura la jornada Centres Especials de Treball a la UE

La Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya (FECETC) ha celebrat els seus primers 25 anys de vida amb l’organització d’una jornada sobre els models de Centres Especials de Treball (CET) en el marc de la Unió Europea.

Durant l’acte, que ha tingut lloc a la seu de Foment del Treball Nacional de Barcelona, s’ha pogut debatre sobre estratègies d’inserció laboral de persones amb discapacitat, a nivell nacional i europeu, el benefici per a les empreses de gestionar diferents capacitats i talent i els avantatges competitius d’aquesta inserció, entre altres temes.

La jornada ha estat inaugurada per la Ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, qui ha remarcat que “la millor forma d’integrar socialment és fomentar la incorporació de persones discapacitades al mercat laboral per deixar enrere la seva vulnerabilitat, augmentar l’autoestima i aconseguir la integració social”.

Encara que reconeix que queda molt per fer, ha subratllat que des de 2012 més d’un milió de persones amb discapacitat han signat un contracte a Espanya, on el 2015 es va batre un rècord amb la contractació de 250.000 persones amb diversitat funcional.

A més ha encoratjat a trencar barreres afirmant que “la igualtat de les persones és inqüestionable, no hi ha persones discapacitades, sinó amb capacitats diferents”.

Per la seva banda, el President de la FECETC, Julio Martínez, ha lamentat que només el 18,2% de les persones amb discapacitat han estat contractades durant 2015 a Espanya i Catalunya, on la taxa d’atur d’aquest col·lectiu se situa en el 32,2%. Ha qualificat d’insuportable el fet que la taxa d’atur sigui del 72% en la població amb discapacitat d’entre 16 i 24 anys.

Josep Roset, Conseller delegat de Metropolis Grupo i Vicepresident de la FECETC, va moderar la taula sobre Anàlisi de la informació economico-financera i laboral dels CET, igualtat d’oportunitats i sostenibilitat. Jordi Martí, professor de la UB, va destacar l’augment del valor afegit dels CET en els últims anys, el creixement dels quals ha estat superior al PIB, i va apel·lar a la necessitat de vetllar per la qualitat dels llocs de treball de les persones amb discapacitat.

Gràcies a la intervenció de diferents professionals i experts en matèria d’integració social, la jornada ha resultat ser un espai de reflexió i d’intercanvi d’experiències en el qual s’han exposat exemples de bones pràctiques i casos d’èxit en el sector.

Des de Metropolis CET volem felicitar a la FECETC per les seves 25 anys treballant a favor de la integració de persones amb discapacitat, i proporcionant als CET els recursos necessaris per construir conjuntament una societat més respectuosa amb la diversitat.