Metropolis Seguridad
Per una veritable inserció

Quan el talent no entén de discapacitat

En Ramón treballa a les oficines de Metropolis CET realitzant tasques administratives. Tal com ens explica, la seva discapacitat auditiva no ha estat impediment per desenvolupar el seu treball amb total normalitat.

Hem volgut recollir el seu testimoni per conèixer, de primera mà, com ha estat la seva integració en el seu lloc de treball.

  • Ramón, explica’ns una mica en què consisteix la teva feina en les oficines centrals de Metropolis Grupo (quant temps portes, quins són les teves tasques…). Treballo a temps parcial com a gravador de dades de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). Vaig ser contractat per primera vegada al febrer de 2015 i des de llavors fins ara he anat treballant en diferents períodes.
  • Com vas trobar aquest lloc de treball? Vaig ser derivat pel Servei Laboral de FESOCA (Federació de Persones Sordes de Catalunya).
  • Què t’ha aportat aquest lloc de treball? Considero que aquest lloc de treball m’ha aportat més experiència laboral en l’àmbit administratiu.
  • Com ha estat la teva integració a Metropolis CET? En general ha estat molt bona. Sobretot en la meva última posició, el departament Administratiu, hi ha hagut una relació amb els companys molt fluïda i agradable.
  • La teva discapacitat t’ha posat barreres a l’hora de formar-te i desenvolupar-te en la teva feina? La meva discapacitat auditiva no ha suposat cap tipus d’obstacle a l’hora de desenvolupar les meves tasques. El lloc de treball era conforme a les meves capacitats i ho he pogut realitzar al mateix nivell que qualsevol company/a.
  • Què proposaries per millorar la integració laboral de les persones amb discapacitat al món laboral? Com a proposta per millorar la inclusió de persones amb discapacitat auditiva puc aportar la idea d’organitzar tallers de llengua de signes per a la resta de companys, amb la intenció d’aconseguir una base mínima de comunicació que afavoreixi la relació i la comprensió de les tasques a realitzar. En el cas que haguessin d’organitzar reunions per oferir informació o fer algun tipus de valoració del personal, seria adequat que se sol·licités la presència d’un intèrpret de llengua de signes.

Que en Ramón se senti còmode en el seu lloc de treball és gràcies al gran treball que realitzen els tècnics de selecció de Metropolis CET per trobar al candidat més idoni segons les característiques de la vacant. Potenciar les aptituds i competències de cada empleat és crucial per facilitar la plena integració de persones amb discapacitat al mercat laboral. Tots som diferents i tots tenim les nostres habilitats, per tant un treballador amb algun tipus de discapacitat aporta exactament el mateix que qualsevol altre empleat. Per aquest motiu, la seva integració ha de ser també un procés natural i desenvolupar-se amb total normalitat.

Des de Metropolis CET volem agrair el compromís i il·lusió de tots els nostres empleats i reconèixer la seva implicació en els seus llocs de treball. Són un gran equip!